Tips för dig som säljer leksaker

Roliga leksaker

Barn har i alla tider lekt, och att sälja leksaker till barn kan verka som den enklaste saken i världen. Det är det inte. Det finns gott om leksaksaffärer som inte lyckats och anledningen till det är att de inte fått sålt tillräckligt många leksaker. Hur gör man för att "pricka rätt" då? Det finns inget enkelt svar på den frågan men jag tänkte ändå ge några små tips till dig som antingen redan säljer leksaker till barn, eller som planerar att starta en firma som säljer leksaker. 

Inkomster och utgifter

Pengar måste komma in till företagskontot innan du kan betala dina utgifter. I en fysisk leksaksaffär betalar kunderna innan de går hem med sin produkt men om du driver en webbshop så är det många som väljer fakturalösningar av olika slag. Då kan det ibland dröja innan pengarna kommer in på kontot. Då kan du använda en tjänst som innebär att du kan sälja dina fakturor för att få in pengar snabbt och lätt. 

Håll dig uppdaterad

För att få reda på vilka leksaker barn faktiskt leker med så kan man göra studier på förskolor och dagis. Där får man svart på vitt vad barnen väljer att leka med. Det kanske inte alls är de senaste dyraste leksakerna som är mest populära!

Julen är din bästa högtid

Glöm inte att julafton är den dag då flest leksaker delas ut till barn i Sverige. Genom att ha kampanjer och "rätt" leksaker hemma just inför denna högtid är viktigt. Det är många leksaksaffärer som överlever enbart tack vare julklappshandeln. 

Kort och gott: Ha koll på din ekonomi, se till att sälja saker barn VILL leka med och se till att du kan leverera innan julafton så har du kommit väldigt långt. 

22 Sep 2019