Så hittar du bra barnvakter

Att vara förälder är ett heltidsjobb men man måste ju kunna göra saker även utan att ha med sina barn eller hur? Som att gå på date-night med gubben, se en film på bio eller bara ta en lån promenad och rensa skallen efter en dag med skrik, stoj och bråk. Men för att det ska funka måste det finnas någon som tar hand om ens barn. Någon man litar på och som man vet kommer att se efter dem på ett bra sätt. Hur gör man det?

Tre tips för att hitta bra barnvakter

  1. Farmor, mormor, farfar, morfar: Jodå, tjocka släkten kan alltid vara bra att fråga och de allra flesta gånger får man nog också ett ja.
  2. Använd en online tjänst: På https://www.yepstr.com/se/barnvakt hittar du barnvakter i ditt närområde. 
  3. Vänners barn: man kan också fråga lite äldre barn om de vill sitta barnvakt nån gång då och då.

Alla dessa sätt är bra sätt att hitta barnvakter på men ibland vill man kanske inte lägga det på vänners barn eller släkten. Då finns Yepstr. Där kan unga hitta jobb och få schyssta villkor. Du som anlitar dem kan lita på att de är kontrollerade och att de kan det här med att passa barn. När det gäller ersättning så är det mellan dig och den du väljer ur listan som finns på sidan. Yepstr är alltså som en förmedling mer än en arbetsgivare och du får tillgång till en slags bank med arbetsvilliga ungdomar. Bra, eller hur? 

29 Aug 2022