Hur många flyttlådor behövs?

Har du någon gång i livet flyttat med småbarn så vet du att det blir många lådor. Barn har gott om kläder till att börja med, och då snackar vi inte bara om innekläder. Flera olika overaller för vår, vinter och höst samt en stor mängd andra ytterkläder. Bara till ett barns kläder kan det gå åt upp till 10 flyttlådor! 

Sen tillkommer leksaker, mjukisdjur och andra prylar och glöm inte heller dina egna saker som ska packas. Vi har pratat med en flyttfirma i Uppsala, du kan läsa mer om dem och deras erbjudanden på www.flyttfirmaiuppsala.nu. De har gett oss några bra tips som vi delar med oss av. 

Flyttkarlarnas egna tips

Använd alltid flyttlådor, och helst lådor som är lika stora. De har lådor man kan låna eller hyra och de kan även komma och packa åt er om ni hellre vill det. Anledningen till att man vill använda lådor av samma storlek är att de blir enklare att stapla. 

Ställ in en flyttlåda i varje rum och fyll den med saker som ska packas. Väg eller lyft den under tiden så den inte blir för tung. När lådan är full, ställ den vid väggen och ta en ny kartong. Men hur vet man då hur många kartonger som behövs? Alltid minst 10 till! Det är lätt att underskatta hur mycket som ska packas och det är bättre att ha för många kartonger än för få, och de är lätta att sälja sedan för det är många som letar bra flyttkartonger. 

20 Nov 2022