Vilka leksaker är bäst?

Det är en mycket bra fråga, och en som många föräldrar ställer sig varje dag. När man köper leksaker till sina barn, eller till andras för den delen, så vill man ju att barnen ska tycka det är kul. Man vill samtidigt att det ska vara något som är hållbart. Då menar jag inte bara ur miljöaspekt utan också att barn kan leka ganska brutalt. En liten bilbana i plast med en batteridriven bil är säkert hur kul som helst, men går gärna sönder och har man djur så kommer bilen snart att börja gå lite saktare på grund av alla hår som snurrat fast sig i hjulaxeln. 

Svaret på frågan är inte enkel

Det är betydligt enklare att hitta en elektriker i Lund som har tid att hjälpa till med kort varsel än vad det är att besvara frågan om vilka leksaker som är bäst. Men de kriterier vi kan dela med oss av för vad vi själva tycker är:

  • Ska ge barnet glädje
  • Bör innehålla något lärande
  • Hög hållbarhet
  • Bra pris

Kan man kombinera dessa kriterier och dessutom få med miljön och klimatet så är det suveränt. En tågbana i trä till exempel. Barnet får motoriska övningar genom att sätta ihop banan på olika sätt, och genom att köra tåget i spåren. Det är kul att leka med och dessutom så är det en miljövänlig produkt som kan hålla hur länge som helst. nackdelen är kanske priset då, för tågbanor i trä kan bli lite dyra men med tanke på hur länge man kan ha dem så är det nog kanske värt det?

2 Feb 2022