Elektricitet och barn - Vi tipsar

Ett eluttag är ingen leksak och det är definitivt inte en rolighet. Det är många som glömmer bort elkontakterna hemma och då de är direkt livsfarliga för små barn tänkte vi att vi skulle tipsa om hur du kan skydda ditt barn från att få ström genom kroppen. Till vår hjälp har vi tagit elektriker i Norrköping som är experter och några av råden kommer direkt från dem. 

3 tips för att skydda barnen

  • Jordfelsbrytare: Se till att installera eller kontrollera jordfelsbrytare i säkringsskåpet. Den stänger av all ström om den känner av minsta lilla kortslutning eller spänningsförändringar. Den räddar liv!
  • Petskydd: Det finns flera olika modeller av petskydd. Den bästa är den som ser ut som en vanlig kontakt men med plastpinnar man stoppar in i hålen. Det krävs ett verktyg för att ta bort dem. 
  • Närvaro: Det bästa skyddet för barnen är föräldrar som är närvarande. Lämna aldrig en bebis utan tillsyn. Ett litet barn ser en kontakt som något spännande och inte som något farligt. 

Vi skickar med ett lite bonustips för dig som ofta är ute och reser med dina små barn. Om du sparar plastlocket till våtservetterna du använder till dina barn vid blöjbyte så kan de användas som ett lock över elkontakter på ett hotellrum. Man kan givetvis också ta med sig vanliga petskydd, men glöm då inte att ta med det lilla specialverktyget som behövs för att ta loss dem igen. 

29 Nov 2021