Tips för att lära ditt barn att organisera sitt rum

Hur många gånger har du sagt till ditt barn att städa sitt rum? Ofta får man tjata på dem att plocka undan sina leksaker och grejer som ofta ligger utspritt över hela deras rum. Det finns dock ett par bra tips som gör att det är lättare att lära dem att organisera sitt rum bättre. Förvisso kanske du har hjälp med städning av en städfirma, men barnen behöver ändå lära sig att hålla ordning. 

Smarta tips

Börja med att organisera upp rummet och att varje sak har sin plats. Om det finns en särskild plats för allt kommer barnet att vara mer villigt att sätta saker tillbaka på sin plats. Sedan är det inte fel att även se till så att det finns extra lagringsutrymme. Det är lätt att skapa genom att installera inbyggda skåp, lådor, förvaringsplatser, krokar eller korgar. Se till så att barnet kan nå allt.

Sedan är det bra att skapa rutiner. Att barnet lär sig att städa undan, sätta tillbaka sakerna så fort det lekts klart och så vidare.

Om ni ska flytta, låt barnen vara med och packa. Flyttstädning i Örebro kan ni överlåta till Anettes Allservice.

Beroende på barnets ålder kan du behöva hjälpa barnet till att börja städa. För yngre barn kan man dra nytta av spel och berättelser som stimulerar dem att städa, medan de lär sig att vara självständiga och ta ansvar för sina saker.

Det du ska undvika att göra är att ge dem mutor, belöna dem eller hota dem till att städa. Det är bättre att ni tillsammans hittar bra rutiner. 

18 Aug 2020