Skydda både barnen och golvet

Barn är mjuka och golv är hårda! Barn är inte heller så noga med att tänka sig för när de ska släppa sina leksaker eller ställa ner saker och kan då orsaka skador på golvet. Det sistnämnda är kanske mindre viktigt för ett golv går att laga, men den första delen är däremot det viktigaste av allt. Vi måste skydda våra barn så gott vi kan så de inte skadar sig. 

Det finns olika lösningar

En lösning är att köpa små skumliknande pusselbitar som man sätter ihop så att de täcker större delen av golvet. De är ganska praktiska men det blir kanske lite dyrt om man har ett stort golv. En annan lösning är att köpa en gummiduk som är lite tjockare. Den kan man sedan lägga in ungefär som en heltäckande matta i rummet och får då ett skydd både för barnen och för golvet.  

Fördelar med en hel gummiduk

Om man jämför de två olika alternativen så finns det två stora fördelar med en gummiduk. Den första, och kanske den största, är att om du eller barnen spiller en vätska så är den otroligt lätt att få upp. På den matta man pusslar ihop så kommer det att rinna genom skarvarna och man får demontera alltihop för att få rent vilket kan vara lite jobbigt. Den andra fördelen är att man samtidigt får en ljuddämpande effekt. Det minskar risken för huvudvärk och barnen kan därmed leka betydligt vildare utan att det stör. 

11 Apr 2018