Satsa på cykeläventyr i sommar

Om du har barn, som kan cykla längre bitar på egen hand så är det inte fel att satsa på lite olika cykelturer i sommar. Det är mysigt att komma ut tillsammans oavsett om det är över dagen eller med övernattning. Det är inte fel att åka på en minisemester med cykel och barnen. Ta med er tält, och cykla till en sjö eller annan mysig plats nära er. Om du har en elcykel är det ännu enklare att cykla. Du hittar elcykel på Elcykelpunkten.se. Även små korta cykelturer til lekparker eller ta med picknick kan vara mysigt.

Se er omkring

Med en cykel kan man komma en bit. Men har ni inte ork i benen, för att cykla allt för långt, så går det att boka en stuga, ta med bilen och cyklar och sedan göra dagsturer från hyrstugan. Åk då gärna till platser ni aldrig varit på. Platser som är perfekta för cykeläventyr är Öland, Gotland, Skåne och flera andra ställen. Hitta era egna smultronställen som ni gillar!

Låt barnen bestämma takten

När ni cyklar med barn är det bra att låta dem bestämma takten. Det är ju de som har kortast ben och kanske minst ork. Så det är bra att de får bestämma hur fort och hur långt ni ska ta er. Ta gärna pauser på vägen, med glass och fika, så orkar ni att ta er ännu längre.

20 Jun 2018