Konst för stora och små

Måla fint

Konst är kul! Och att skapa konst tillsammans med barn är ännu roligare. Det blir en form av lek, som också är väldigt pedagogisk och lärorik. Man kan kladda med färg och pensel, och man kan välja att fotografera som Catrine, en svensk konstnär som du hittar på catrinesfoto.se. Oavsett vilken form av konst du väljer så kan du lita på att barnen kommer att gilla resultatet om de själva får vara delaktiga. Vill du veta mer om Catrine så kan du följa denna svenska konstnär på Youtube om du vill. 

Jag gillar fingerfärg

En av de saker som jag själv gillar är att rulla ut ett gigantiskt papper på golvet och sedan sitta både bredvid och på det och leka med fingerfärg. Speciellt härligt är det om man värmer färgen så den känns ljummen mot händerna. barnen brukar krypa runt på pappret och få färg mest överallt, men det gör inget. Man kan ju faktiskt duscha efteråt. Sen hänger man upp pappret så barnen kan se det varje dag. 

Inspirerad

Efter att ha följt Catrine på catrinesfoto.se har jag fått lite inspiration och jag har också köpt mig en egen kamera. Det är en digital kamera som jag kan använda både för att fota med och filma. Jag valde en billig variant för jag vill att barnen ska använda den med, och att då ha en kamera för tusentals kronor känns lite läskigt. Nu ska jag bara lära mig att fota bra också. 

 

8 Oct 2019