Dags byta leksaksbilen mot en riktig?

Tiden går fort och din lille grabb eller din tös kanske har kommit upp i den ålder då det är dags att ta körkort? Från det att man är 16 år så får man börja med att övningsköra. Men man måste vara 18 år för att göra teoriprovet samt uppkörningen. Det kan vara smart att skriva in sig på en trafikskola dock redan vid en ålder om 16. Då har man tid på sig att lära sig att köra bil. Det går även att köra privat, men då måste den person som ska vara handledare gå en kurs tillsammans med den som ska ta körkortet, en så kallad handledarkurs. Kör man privat får man själv boka halkbana och även den andra riskutbildningen. 

Köpa första bilen

När körkortet är kirrat, så är det så klart att man vill ha en egen första bil. Det gäller att tänka till bara och inte köpa första bästa. Fundera på om det kanske kan vara värt att satsa på en begagnad som första bil. Det är ju även bra att fundera på andra saker inför bilköpet. Glöm inte heller att det kostar inte bara att köpa bil, det kostar även att äga. Det är besiktningar, reparationer, försäkring och så vidare.

Ett annat sätt att skaffa en första bil kan så klart vara att leasa den. Men det gäller då att ha en bra inkomst eftersom du då betalar en summa per månad för att få använda bilen. 

20 Apr 2021