Barnkalas utomhus

Barnkalas utomhus, det kan man ha året om, men behagligast är det ju om det är sommar! Dock går det att genom vara rätt klädda även ha kalaser i pulkabacken om vintern, så sett! Men, sommaren, då är det lite enklare att hålla kalas ute. Den stora fördelen med att vara ute med kalaset är att alla får plats och det går att bjuda så många man vill. Det är även enkelt att ordna med sittplatser. Sen finns det ju en massa bra utrymmen för lek, bus och annat. Barn har ju ofta mycket spring i benen och det går ju bra då man är ute! Det så att de kan rusa av sig vid behov.

Hitta på en massa skoj

Då det går att vara nästan var som helst ute med kalaset så ger det även en massa möjligheter till kul aktiviteter. Det går att vara vid sjön, nära en grillplats eller i skogen. Men givetvis fungerar den egna trädgården även bra! Ute går det att ha en massa skoj lekar. Som att ordna med en skattjakt till exempelvis. Det finns flera sådana att hitta på nätet så väl som det går att fixa på egen hand. Ha olika gåtor, uppdrag eller utmaningar som ska göras under denna jakt. Sedan så klart ha bra belöningar för alla barnen som deltar i skattjakten. Sen är det inte fel att ha brännboll, eller tipspromenad eller annat som barnen tycker är kul att göra. 

Att äta på kalaset

På sommaren fungerar det bra att grilla och bjuda alla barn på korv med bröd, eller hambugare. Men det går även göra kul grillspett, med köttbullar, prinskorv och annat smått och gott. Ett annat tips är att hyra mjukglassmaskin. Det så att alla barn kan få glass efter maten. Matpaket till barnen kan vara ett annat bra alternativ, med lite smått och gott i. När det gäller dryck så kan det vara smart att satsa på färdiga paket med sugrör till. Antingen så har man ett partytält, eller chansar på att det är bra väder hela dagen och sitter ute på filtar när man ska äta. 

4 Mar 2021